Saturday, 31 January 2015

Tahniah JDT Juara Piala Sumbangsih 2015

Assalamualaikum,
Alhamdulillah perkhabaran yang baik untuk pembukaan 2015 bagi pasukan negeri Johor atau lebih tepat lagi JDT 1 kerana berjaya membawa pulang Piala Sumbangsih bagi edisi 2015. Tahniah diucapkan dan bagi aku penyokong JDT yang tak reti main bola tapi pandai menyokong, diorang tadi main dengan baik! maksudnya, diorang main corak permainan pantas dan banyak hantaran yang agak tepat. 


JOHOR BAHRU: Misi membalas dendam terlaksana, malam ini apabila Johor Darul Ta'zim (JDT) menewaskan Pahang 2-0 untuk muncul juara perlawanan Sumbangsih merebut Piala Sultan Ahmad Shah.
Dua gol pada setiap babak permainan oleh pemain import, Marcos Antonio pada minit ke-37 dan Luciano Figueroa, minit ke-58 di Stadium Tan Sri Hassan Yunos, Larkin mengesahkan gelaran buat tuan rumah.
Kemenangan ini juga memberi JDT tiga mata dalam perkiraan Liga Super manakala Pahang jelas gagal menjelmakan perwatakan lama apabila mengekalkan rekod tanpa kalah ke atas lawan.

SUMBER: Berita Harian Online


apa pun, perjalanan tahun 2015 masih panjang lagi dan aku harap JDT perlu kekalkan rentak terbaik & buat yang terbaik untuk kami semua ~ warnai liga kita ini dengan warna-warna yang indah tanpa diselitkan dengan warna hodoh yang menyebabkan nama baik kita tercalar. 
TAHNIAH & TERUS MENYOKONG JDT! Luaskan Kuasamu Johor! 

1 comment:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...