Monday, 26 August 2013

MYraya 2013 | Kad Raya dari mereka yang sangat istimewa


Terima kasih atas kad raya yang awesome (dari kiri), Blogger hebat Safial Eqbal Zakaria, kad raya dari Menteri Besar Johor; Datuk Khaled Nordin dan dari Arkitek Landskap; Ahmad Azlan Mohd Miswan
Assalamualaikum,
Korang rasa kad raya ni dah tak relevan ke zaman sekarang nih? aku rasa macam sakit hati bila ada seseorang cakap yang kad raya dah tak musim la zaman sekarang ni. Zaman tak ada laman sosial dulu best la, tu kata orang tu. Tapi bagi aku lagi kad raya masih lagi digunakan lagi sampai sekarang, nak kata tak relevan ada sahaja yang jula kad raya tu kat luar aku tengok. Yang menyebabkan tak relevan u adalah diri masing-masing, kebanyakan orang kita ni dah tanam awal-awal sifat malas nak menguruskan kad raya ni (beli, tulis, beli setem tampal kemudian pos). 

Ada orang kata kad raya yang dipos adalah lebih istimewa daripada e-kad raya yang ditag di FB dan kebanyakan laman sosial. Sebab, kalau kad raya tu, kita beli, tulis dan tampal setem kemudian poskan. Nampak tak banyak kerja amal yang kita buat (ada orang kata susah nak buat macam ni sekarang). Berbanding dengan e-kad raya, senang je tag kepada semua orang, sangat senang :D tapi ikhlas ke? ini ada seseorang yang berkata macam ni, fikirkanlah.

Tahun ni alhamdulillah dapatlah juga kad raya dari kenalan yang semuanya kenal melalui Facebook tapi semuanya ok jer. Walaupun cuma dapat 3 keping, tapi sekurang-kurangnya ada juga orang yang mengingati. Meh tengok bawah ni:

Kad raya dari My Favourite Blogger, pemilik eqbalzack.com. Kad raya paling awal sampai. Terima kasih abg Eq :D


Kad raya ni khas dari Menteri Besar Johor yang baru, Datuk Khaled Nordin (*eh nape kat dalam kad ni takde tulis 'Datuk'). Yang istimewanya kad raya ni aku dapat sekali sampul duit raya, alhamdulillah rezeki :D sekarang tak guna lagi sampul duit raya tu sebab sayang nak pakai HAHA


Ni yang terakhir dari rakan sebidang tapi lain lokasi, bekas pelajar UTM Skudai dan sekarang bekerja di sebuah firma landskap di Kuala Lumpur. Yang sweetnya pasal kad ni semuanya ditulis menggunakan tangan (manual ok!) Terima kasih banyak-banyak.

Tahun depan jika dipanjangkan umur & diberi peluang untuk menyambut Ramadhan dan Syawal dengan korang semua, in shaa allah ada lagi kad raya untuk korang :D Terima kasih kepada semua yang sudi hantar kad raya, semoga kalian semua diberkati, aminn..1 comment:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...